Quiche met ham prei en amandelmeel

Door Tamara

Dit recept is nog een beetje in ontwikkeling, maar nu al onwijs lekker! Ik denk dat ik de volgende keer wat uienpoeder aan de bodem toevoeg voor een extra hartige smaak maar verder smaakte het meer dan prima!

Het deeg 
Het deeg 50/60 gram amandelmeel en 120 gram kokosmeel samen in een kom met 150 gram roomboter (gesmolten) en 1 eetlepel griekse yoghurt. Ik heb qua kruiden hier zout, peper en uienpoeder toegevoegd.

Het moet een bol deeg worden wat je makkelijk door kneed. Als dit niet het geval is nog een beetje extra boter erbij.


De vulling

De vulling: 150 gram geraspte kaas, pakje ham, 2 preien, 1 kleine ui, 7 eieren en 2 lepels griekse yoghurt. (Alles wel in kleine stukjes gesneden)

Verdere bereiding

Ik heb de oven voorverwarmd op 180 graden en toen eerst het blik bekleed. Onderop heb ik een bak papiertje gedaan en aan de zijkanten olie.

Zorg ervoor dat je het deeg gelijk verdeeld over de bodem en zijkanten. Let erop dat het niet te dik wordt en als het blijft plakken smeer je handen in met olie. Op die manier krijg je een geheel. Prik enkele gaatjes in de bodem en doe hem nu 8 minuten in de oven.

Pak nu een pan, doe hier een beetje olie in en fruit de ui, prei even aan vervolgens de ham erbij heel kort hoeft niet te lang.

Nu in een beslagkom 7 eieren klutsen, yoghurt erdoorheen mengen, de kaas erbij en nu het prei mengsel. Goed roeren! En naar smaak kruiden toevoegen. Zout en peper sowieso!

Haal nu de bodem uit de oven en zet deze voor 5 min even neer zodat hij niet al te heet meer is.

Doe hier nu het mengsel in en maak het af met nog 2 handjes geraspte kaas.

Afbakken in 50 min, in de oven op 180 graden

Smullen maar!

Variatie tips

Gebruik ipv ham, spekblokjes
Griekse yoghurt kan in het eimengsel vervangen worden door room
Bak champignons mee
Bosui/lenteui kan ook heel goed
Eventueel kan er ook zalm in
Kipfilet kan ook in een hartige taart.

Tamara
Laatste berichten van Tamara (alles zien)

You may also like

1 Reactie

Carla 2 februari 2016 - 07:58

bedankt en ga deze zeker maken,lijk me heerlijk

Reacties gesloten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten