Pindakaasbrood

Pindakaasbrood, vroeger at ik het al bij mijn oma. Ik vond het altijd zo smullen als ze het maakte. Nu met mijn nieuwe levensstijl kan ik het recept nog steeds gebruiken, en wat is het lekker!

Zet de oven op 170 graden en doe de onderstaande ingrediënten in een kom

250 gram pindakaas van de Aldi of Lidl
3 eieren
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Snufje zout
2 eetlepels koek of speculaaskruiden
60 gram gesmolten roomboter
4 lepels Griekse Yoghurt
Handje walnoten of zonnebloempitten
(eventueel een beetje rasp van een sinaasappel)
Zoetstof, proef terwijl je het beslag maakt tussendoor even. Het mag iets zoeter dan dat je zou willen als eindresultaat. Neemt tijdens het bakken af.

 

Ik vindt het persoonlijk het eenvoudigste om het te mengen met een keukenmachine, maar met een spatel is het natuurlijk ook mogelijk.

Als alles goed gemengd is kun je het beslag in een cake of brood blik storten die je hebt ingevet met roomboter. Ik heb als laatst er nog een paar zonnebloempitjes overheen gestrooid.

Afbakken in 45 min en dan lekker smullen!

Lekker met hartig of zoet beleg.

Kijk hier mijn eindresultaat op Instagram, onze kinderen vonden het overigens ook heerlijk!

Tip: Mocht je gewoon bananen eten, dan is het heerlijk om bananen stukjes door het beslag heen te doen.

 

Tamara

Tamara

Ik ben mama van Michael (7) en Luna (5) ♡ Passie voor koken ♡ Werkende moeder ♡ Netflix addict ♡ lowcarb lifestyle ♡
Tamara

Latest posts by Tamara (see all)